Auttamassa saavuttamaan todellista voimaa ja aitoa hyvinvointia

Heli Vienonen

Olen terveydenhoitaja, voima-, painonnosto-, ravitsemus- ja rentoutusvalmentaja, personal trainer ja pehmytkudosterapeutti.

Intohimoni on auttaa ihmisiä saavuttamaan optimaalista hyvinvointia ja suorituskykyä. Taustallani on pitkä työkokemus ennaltaehkäisevän terveydenhuollon parissa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Työssäni olen kohdannut laajan kirjon terveysongelmia, joita ihmiset ovat tahattomasti itselleen aiheuttaneet. Usein syynä ovat olleet elämäntapoihin liittyvät ongelmat kuten asiakkaalle sopimattomat ruokailutottumukset, liikkumattomuus tai yksipuolinen liikkuminen, huonosta ergonomiasta tai liikkeiden vääränlaisesta suorittamisesta, stressistä tai palautumisen puutteesta johtuvat ongelmat. Toisinaan taas ongelmia saattaa aiheuttaa äkillinen fyysinen- tai henkinen trauma.

Urani aikana olen myös oppinut, että yleiset ruokavalio- ja liikkumissuositukset eivät sovi kaikille, vaan jokainen tarvitsee henkilökohtaisesti räätälöidyn ohjelman saavuttaakseen tavoitteensa. Valmennuksessa tähtään elinikäisiin muutoksiin, jolloin muutoksella on todellisia terveysvaikutuksia. ”Jos haluat saavuttaa erinomaisuuden suurissa asioissa, aloitat pienistä. Erinomaisuus ei ole poikkeus, vaan kaiken läpäisevä asenne.” (Kenraali Colin Powell). Uskon vakaasti, että todellinen voima on sitä oikeaa asennetta oikeaan suuntaan ja jokaisella pienelläkin muutoksella on todellisuudessa suuria vaikutuksia hyvinvointiin.

Pystyäkseni palvelemaan asiakkaitani parhaalla mahdollisella tavalla, hankin jatkuvasti lisäkoulutusta alan kansainvälisiltä edelläkävijöiltä ravitsemukseen, liikkumiseen, palautumiseen ja pehmytkudosten mobilisaatioon liittyen.

Oma liikkumiseni oli pitkään vain kestävyysliikunnan varassa. Lihaskuntoharjoittelun laiminlyönnin vuoksi kärsin kuitenkin paljon rintarangan sekä selän- ja hartia seudun ongelmista jatkuvine päänsärkyineen. Näihin ongelmiin sain viimein pysyvän helpotuksen oikeanlaista lihaskuntoharjoittelusta. Tämä ”syrjähyppy” lihaskuntoharjoittelun puolelle sai minut innostumaan voimailusta ja tällä hetkellä intohimoni on ennen kaikkea lihaskuntoharjoittelussa. Tulevaisuuden haaveenani on olla lihaskunto-, voima- ja painonnosto harjoittelun Aira Samulin.

Asun Tuusulassa ja liikunnallisen perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kolme jo lähes aikuista lasta ja peruskuntoharjoittelustani pitää huolta kolme touhukasta terrieriäni.

CV

Koulutus

Suomen Painonnostoliitto ry 2017

Weightlifting Instructor 1 & 2

University of Jyväskylä 2017

Liikunta ja terveys I Ravitsemus ja Liikunta I Vanheneminen ja Terveys

YPSI Your Personal Strenght Institute

Functional Sports Nutrition

Active Release Techniques 2016

Soft Tissue Techniques

Club Physio 2016

Dry Needling

Suomen Hypnoosiliitto SHL ry 2016

Relaxation Coach

YPSI Your Personal Strenght Intitute 2016

YPSI Trainers B-Licence I Strenght Coach

Poliquin Group 2015

Personal Trainer

Strenght Sensei 2015

Certified Bioprint Practitioner

Laurea University of Applied Sciences 2012

Bachelor's degree Health Care, specialisation Public Health Nursing

Suomen Liikemiesten Kauppaopisto 2006

ATK Instituutti

Työkokemus

Yrittäjä 2015-

Pääyhteistyökumppanit: Training Club Tuusula, Viva Wellness Club

Liikunta-ravintovalmennus, kuntoutuspalvelut.

Stoppi Finland Oy 2014 -2016

Terveydenhoitaja. Terveysmittaukset ja hyvinvointivalmennus yrityksissä, ja toiminnan kehittäminen.

Vantaan kaupunki / Seure Oy 2013-2016

Terveydenhoitaja. Vastuulla mm. terveystarkastukset, terveysneuvonta, ryhmäohjaus ja sen kehittäminen, hoidontarpeenarviointi, muistitutkimukset.

Vantaan kaupunki 2012-2013

Terveydenhoitaja äitiys- ja lastenneuvola

Resina henkilöstöpalvelut 2011-2012

Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan sijaisuuksia kotihoidossa ja vuodeosastoilla

Helsingin kaupunki 2011

Kotiinkuntoutusyksikkö Kuntokartano

Palvelukoti Joenranta 2010

Kuntouttava hoitotyö

Kauko Group Oy 2007- 2009

Asiakaspalvelunesimies / myyntiedustaja.

WSOY Oppimateriaalit Oy 2004-2007

Tiedotussihteeri

Kotona lasten syntymien vuoksi 1997-2003. Lapset syntyneet 1997, 1999 ja 2001.